Uğur Kurt Katledildiği Yerde Anıldı

10 yıl önce Okmeydanı Cemevi bahçesinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt katledildiği yerde anıldı.

Anmada konuşan Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt, “Bizim derdimiz kin değil” dedi.

2014 Gezi Direnişi protestolarında Okmeydanı’nda cemevine taziyeye gelen 30 yaşındaki Uğur Kurt polisin mermisiyle ağır yaralanarak hayatını kaybetti.

“OĞLUMUN BABASINI ELİNDEN ALANLAR CEZA ALSIN”

Anmada konuşan Narin Kurt “Bizim derdimiz kin değil, kimseye kin beslemiyoruz. Çok zor süreçler yaşıyoruz. İstiyoruz ki bize bunları yaşatan, oğlumun babasını elinden alan kişi adalet karşısında cezasını alsın. Biz de yastığa başımızı rahat koyalım” dedi.

Uğur Kurt’un ailesinin avukatı Aslı Kazan, olay günü yaşanılanları anlattı:

“Sezgin Korkmaz, zırhlı araca geri döndü beylik tabancasını yani ölümcül etkiye sahip silahını aldı. Yukarıdan gelen ekip başkanı 5 kere ‘sıkma’ diye bağırdı. Ama sezgin Korkmaz cemevine doğru hedef aldı ve silahını ateşledi.”

Anmaya CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ve Alevi kurum temsilcileri katıldı.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Cumhuriyet Savcısı polis memurunu 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti. Fakat mahkeme heyeti sanığa 2 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi geldi. Polis memuru Sezgin Korkmaz iyi hal indirimi ile 12 bin 100 lira para cezasına çarptırıldı.

Anayasa mahkemesinin ihlal kararı vermesinin ardından tekrar yargılanan Korkmaz, taksirle öldürme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir