Vergi borcu yoktur yazısı nereden, nasıl alınır?

Herkesin mali durumunu düzenli olarak takip etmesi ve vergi yükümlülüklerini yerine getirmesi önemlidir. Vergi borcu olup olmadığınızı kontrol etmek ve bu durumu belgelemek için vergi daireleri tarafından verilen “Vergi Borcu Yoktur” yazısı oldukça önemlidir.


VERGİ BORCU YOKTUR YAZISI NASIL ALINIR?

Vergi borcu yoktur yazısı, iki şekilde alınabilir:

İnternet dairesinden alacağımız borcu yoktur yazısı eğer bir kurumdan ödeme almak için alıyorsa son ekrandaki “Kamu Kurum Ve Kuruluşlarından Ödeme Almak İçin ” ibaresini işaretlemeniz gerekmektedir.

Bu adımları izlediyseniz internet internet vergi dairesi borcu yoktur yazısı başvurusu başvurusu işlemini yapmış bulunuyorsunuz. İşlemi yapmış olduğunuz gün içerisinde talebini yaptığınız vergi numarasına ait sorgulamalar yapılarak size bir çıktı şeklinde mail yoluyla gönderilecektir. Yazı e-imzalı olduğundan dolayı bu çıktı resmi evrak yerine geçmektedir. Tüm resmi işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Fiziki olarak: Vergi mükellefi, bağlı bulunduğu vergi dairesine giderek vergi borcu yoktur yazısı alabilir. Bu yöntem için, mükellefin kimlik belgesi ve vergi numarası ile birlikte vergi dairesine başvurması gerekmektedir.
Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gidin.

Kimlik belgenizi ve vergi numaranızı ibraz edin.

Vergi borcu yoktur yazısı talebinizi dilekçe ile veya sözlü olarak iletebilirsiniz.

Vergi borcunuzun olmadığına dair belgeniz, vergi dairesinde hazırlanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir