Türkiye pazarına giren BYD, Ekim ayını da bir rekorla kapattı

BYD, sürdürülebilir ulaşımda adından söz ettirmeye devam ediyor. Ekim 2023’te, şirket tarihinde bir ilk olarak, 300.000’den fazla elektrikli araç satışı gerçekleştirerek kendi rekorunu kırdı. Bu, altıncı ardışık aylık satış rekorunu işaret ediyor ve sadece bir başarı serisi değil, elektrikli araç pazarındaki net bir eğilimi de temsil ediyor.

Geçen yıla göre %38’lik bir artışla, BYD geçtiğimiz ay 301,095 yolcu plug-in aracını piyasaya sürdü. Bu araçların 11,500’ü yüksek uçlu Denza EV’lerden oluştu. İlginç olan nokta ise, BYD’nin üretiminin büyük bir kısmının Çin yollarında seyahat ediyor olması. İhracat ise toplam satışların küçük bir kısmını oluştursa da, rekor kıran 30,521 araçla BYD’nin küresel etki alanının genişlediğini gözler önüne seriyor.

Bu satış rakamlarının derinliklerine indiğimizde, plug-in hibrit araçlara (PHEV) göre tam elektrikli araçlara olan tercihin arttığını görüyoruz. Tam elektrikli otomobiller, geçen yıla göre %60’lık bir artışla, PHEV’lerin %19’luk artışını geride bıraktı. Bu durum, şarj işleminin yakıt ikmali işlemini tamamen yerine geçireceği bir geleceğe işaret ediyor olabilir, ki BYD Mart 2022’de şarj edilemeyen araç üretimini durdurarak bu vizyonu benimsemişti.

Türkiye pazarına giren BYD, Ekim ayını da bir rekorla kapattı

Şimdiye kadar, BYD’nin yıllık yolcu plug-in araç satışları, geçen yıla göre %70 artarak 2.37 milyonun üzerine çıktı. Tam elektrikli modeller, PHEV’lere göre %77’lik bir artışla öne çıktı.

Peki, bu durum günlük tüketiciler için ne anlama geliyor? BYD’nin en çok satan modelleri olan Song ailesinin öncülüğünde ve tam elektrikli Dolphin gibi yükselen yıldızlarla, her zevke ve ihtiyaca uygun bir plug-in aracın olduğu açık. Bu rakamlar, tüketicilerin daha yeşil bir yola adım attığının bir göstergesi.

BYD’nin 2023 için hedefi, şarj edilebilir araç satışlarında 3 milyon barajını aşmak. Son iki ayda tutarlı bir performans gerektiren bu hedefe ulaşabilmek için BYD, sadece bir yarış koşmuyor; elektrikli otomobillerin geleceğine bir yol döşüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir