Rasim Ozan Kütahyalı: Fatih Altaylı ile ilgili devlet içi hazırlıklar sürüyor; benim de ifademi rica ettiler

Rasim Ozan Kütahyalı, kendisinin de ifade verdiğini belirterek Fatih Altaylı ile ilgili bir soruşturmanın sürdüğünü iddia etti. Kütahyalı, “Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler” dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından “tevhid” bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir’e yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy‘a dair X hesabından yaptığı “Eline sağlık” paylaşımıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme” suçundan resen soruşturma başlattı.

Ayrıca Altaylı’nın 24 Aralık 2023’te YouTube’da yayınladığı videoda, Ankara’da gerçekleştirilen “İsrail ve PKK’ya Lanet Mitingi”ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçundan resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Fatih Altaylı’nın gazeteci Serap Çil’e şiddet uyguladığı iddiaları da gündeme gelmişti.

Rasim Ozan Kütahyalı, X hesabından bir paylaşım yaparak Altaylı hakkında soruşturma başlatıldığını ve kendisinin de ifadesinin alındığını iddia etti. Kütahyalı’nın paylaşımı şöyle: 

“Çok ilginç bir vaziyet var… Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler. Bu iş nereye doğru gidiyor?”

TIKLAYIN – Elinde “hilafet” bayrağı taşıyan şahsı yumruklayan şüpheli tutuklandı

TIKLAYIN – Filistin’e destek yürüyüşünde ‘hilafet bayrağı’ açan kişiye yumruk attı: “Bir Türk olamadınız”

TIKLAYIN – İstanbul’da TÜGVA öncülüğünde “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” yürüyüşü

TIKLAYIN – Ulvi Saran’dan “Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç” diyen Mustafa Sandal’a: Bu bir Kelime-i Tevhid bayrağı; bu kadar cahil olmayalım

TIKLAYIN – CHP Grup Başkanvekili Başarır: Anayasaya baş kaldıran hilafet yanlıları mı tutuklanmalı yoksa burası Türkiye Cumhuriyeti diyen Türk genci mi?

TIKLAYIN – Ulvi Saran’dan “Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç” diyen Mustafa Sandal’a: Bu bir Kelime-i Tevhid bayrağı; bu kadar cahil olmayalım

TIKLAYIN – Tevhid bayrağı nedir?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir