Dünyanın En Değerli Viskisi! 60 Yıl Olgunlaşmayı Bekledi, İçmeden Bile Yakıyor

“Dünyanın en değerli” viskisinin açık artırmada 1.4 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor

İskoçya’da ünlü bir damıtma tesisinde üretilen 1926 tarihli bir malt viskinin önümüzdeki ay açık artırmayla 1.2 milyon sterline satılması bekleniyor.

Atış artırmaya ev sahipliği yapacak olan Londra’daki Sotheby’s müzayede evi, bahsi geçen viskinin dünyada en çok aranan İskoç viskisi olduğunu belirtti. Benzer bir şişe, 2019 yılında 1.5 milyon sterline satılmıştı.

Bahsi geçen viski, 1926’da damıtıldıktan sonra 60 yıl şeri varillerde bekletilmiş ve 1986’da şişelenmişti.

Viskiden sadece 40 şişe üretilirken hiç satışa çıkarılmadı ve firmanın en önemli müşterilerine teklif edildi.

Açık artırma 18 Kasım’da Londra’da yapılacak. Şişenin 750 bin ila 1.2 milyon sterlin arasında bir ücrete alıcı bulması bekleniyor.

Sotheby’s’in küresel alkollü içkiler başkanı Jonny Fowle, “Macallan 1926 her müzayedecinin satmak istediği ve her koleksiyoncunun sahip olmak istediği bir viskidir” dedi. “Dört yıl önce bu vintage için rekor kırmamızdan bu yana ilk kez bir Sotheby’s müzayedesine bir şişe getirmekten son derece heyecanlıyım.”

Altmış yıl boyunca şeri fıçılarında bekletildikten sonra sadece 40 şişe olarak şişelenen The Macallan 1926, damıtımevinin en eski mahsulü.

Sotheby’s, 40 şişeden bazılarının Macallan müşterilerine sunulduğunu ve rekor kıran da dahil olmak üzere 14 şişenin Macallan’ın ikonik Fine and Rare etiketiyle süslendiğini söyledi. Önümüzdeki ay satılacak şişe de dahil olmak üzere şişelerin 12’si İtalyan sanatçı Valerio Adami tarafından tasarlanan etiketlere sahip.

Satılacak şişe, açık artırma öncesinde içki fabrikası tarafından elden geçirilen ilk şişe. Buna mantarın değiştirilmesi ve şişe etiketlerinin köşelerine yeni yapıştırıcı uygulanması da dahil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir