Beyaz Giysileri Yıkamak İçin En İyi 6 İpucu

Kirli Çamaşırları Dikkatlice Ayırın

Beyaz çamaşırlar yalnızca aynı tür kumaştan yapılmış diğer beyaz çamaşırlarla yıkanmalıdır. Ayırma, her kumaş için en iyi su sıcaklığını kullanmanızı sağlar ve beyazlarınızın renkli kumaşlardan boya almasını önleyecektir.

Lekelere Ön İşlem Yapın

Lekeleri oluşur oluşmaz tedavi etmek her zaman en iyi fikirdir. Ancak bu lekelere hemen müdahale etmezseniz, çamaşır makinesine atmadan önce her beyaz giysiyi kontrol edin ve farklı leke türleri için leke çıkarma yönergelerini izleyin.

Çoğu leke, yıkamadan yaklaşık 15 dakika önce uygulanan enzim bazlı leke çıkarıcıyla leke tedavisine yanıt verecektir . Bu, leke çıkarıcıya leke moleküllerini parçalamaya başlaması ve böylece yıkanıp gidebilmeleri için zaman kazandırır.

Makineyi Doğru Şekilde Yükleyin

Aceleniz olduğunda veya biraz para biriktirmek istediğinizde, çamaşır makinesini ağzına kadar kıyafetlerle doldurmak cazip gelebilir. Aşırı yüklenmiş bir çamaşır makinesi en temiz veya en beyaz beyaz çamaşırları üretmez.

Aşırı yükleme, suyun kiri temizlemesine izin vermez ve beyaz kumaşların üzerinde yeniden birikerek onların donuk görünmesine neden olur.

Etkili Bir Deterjan Kullanın

En beyaz beyazlar için, lekeleri ve kiri çıkarmaya yetecek kadar enzim içeren bir çamaşır deterjanı kullanın; böylece formüldeki yüzey aktif maddeler, yıkanmak üzere yıkama suyundaki kiri askıya alabilir.

Gördüğünüz sarı ışığı en aza indirirken mavi ışığı göstermek için ultraviyole ışık dalgalarını bükerek gözü kandıran (giysilerin daha beyaz görünmesini sağlayan) optik parlatıcı içeren bir deterjan arayın.

Çok fazla deterjan kullanmayın, aksi takdirde kalıntı kumaşların üzerinde yeniden birikip mat görünmelerine neden olur.

Eklemeler Yapın

Çamaşır deterjanınız istediğiniz beyaz sonuçları vermiyorsa, her yıkamaya yarım bardak boraks, bir bardak karbonat veya iki yemek kaşığı oksijen bazlı çamaşır suyu tozu ekleyerek performansını artırabilirsiniz.

Sirkeyle Durulama Kullanın

Durulama işlemine yumuşatıcı yerine bir bardak damıtılmış beyaz sirke ekleyin. Sirkedeki hafif asit, özellikle yüksek sıcaklıkta kurutucuda kurutulduğunda beyaz kumaşların sararmasına neden olabilecek deterjan kalıntılarının temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Griye Dönmüş Beyaz Giysiler Nasıl Aydınlatılır?

Donuk veya sararmış beyazları aydınlatmak için , toz oksijenli ağartıcı solüsyonunu ve soğuk suyu ambalaj talimatlarını takip ederek karıştırın. Giysileri veya nevresimleri tamamen kaplayacak kadar karıştırın. Kirli beyazların en az dört saat veya gece boyunca ıslanmasına izin verin. Çözeltiyi boşaltın ve her zamanki gibi yıkayın. Gerekirse bu adımı tekrarlayabilirsiniz.

Soluk beyaz giysileri aydınlatmak için diğer seçenekler ticari bir renk çıkarıcı, çamaşır beyazlatıcı veya eski moda mavileştirici çivit kullanmaktır . Sadece paket talimatlarını takip edin.

Beyaz Giysiler Nasıl Beyaz ve Parlak Tutulur?

Beyaz çamaşırları yıkamak için soğuk su kullanıyorsanız, alabileceğiniz en kaliteli çamaşır deterjanını kullanın ve yıkama döngüsünün süresini artırın.

Mümkün olduğunda beyaz çamaşırları kuruması için dışarıya asın. Güneşin ultraviyole ışınları kumaşın beyazlamasına yardımcı olacaktır.

Otomatik kurutucu kullanırken, beyaz çamaşırları daha düşük bir ısı ayarında kurutun ve kurutucu çarşafları atlayın. Kumaş üzerinde sararmaya neden olabilecek kalıntılar bırakabilirler.

Klorlu ağartıcı beyaz pamuklu çamaşırları beyazlatabilirken, tam güçlü klorlu ağartıcıyı asla giysilerle dolu bir yıkayıcıya dökmeyin. Her zaman önce suyla seyreltin veya çamaşır makinesinin çamaşır suyu dağıtıcısını kullanın.

Çamaşır makinenizi düzenli olarak temizleyin ki beyaz çamaşırlarınızda kalıntı kalmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir