Almanya’da demir yolu işçileri dördüncü kez greve gidecek

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yapılan ücret artışı görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından üç ay içinde 4. kez grev kararı aldı.

Sendika, cuma günü Deutsche Bahn tarafından sunulan yeni ücret teklifini reddetmesinin ardından, GDL bugün yeniden grev çağrısında bulundu.

6 GÜNLÜK GREV KARARI

Sendika bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, grevin 24 Ocak Çarşamba günü yerel saatle 02.00’den 29 Ocak Pazartesi günü yerel saatle 18.00’e kadar süreceğini belirtti. Yük treni makinistlerine ise 25 Ocak Salı günü saat 06.00’da greve başlama çağrısı yapıldı.

GDL Başkanı Claus Weselsky, Deutsche Bahn’ın sunduğu teklifin bir anlaşma niyetini yansıtmadığını belirterek, şirketin önceki reddetme ve çatışma yaklaşımını sürdürdüğünü ifade etti.

Deutsche Bahn sözcüsü ise, “Deutsche Bahn uzlaşmalara güveniyor, GDL ise çatışmayı ölçüsüz bir şekilde şiddetlendiriyor. Müzakere masasına yüzde 13’e varan yeni bir zam ve aynı maaşla 37 saatlik çalışma teklifine gelmeyen herkes kesinlikle sorumsuzca davranıyor” dedi.

Deutsche Bahn ve GDL kasım ayının başından bu yana toplu ücret anlaşması için mücadele ediyor ve sendika vardiyalı çalışanları için mevcut ücretlerle 38 saatten 35 saate indirilmiş bir çalışma talep ediyor.

Deutsche Bahn çalışma saatleri konusunda esneklik önerirken ücretlerde kesintiye gitmeden çalışma saatlerini azaltmayı reddediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir